آموزش چترسواری

آموزش چتربازی |پاراگلایدر یا اسکای دایوینگ؟!

آموزش چتربازی

آموزش چتربازی چگونه است؟!

تصور کنید که به یک چتر بسیار بزرگ متصل شده اید و از یک ارتفاع، می پرید! این دقیقاً همان کاری است که چتربازان حرفه ای انجام می دهند و تجربه ناب پرواز را به دست می آورند.

اگر شما هم اهل هیجان و آدرنالین هستید، نباید دوره های آموزش چتربازی را از دست بدهید.

اما اساساً چتربازی چیست؟ چه فرقی با پاراگلایدر دارد؟ برای تبدیل شدن به یک چترباز حرفه ای، باید چه کاری انجام دهیم؟

در این مقاله از وبسایت آموزش پاراگلایدر، می خواهیم در خصوص نکات مختلف چتربازی صحبت کنیم. اگر شما هم می خواهید اطلاعات بیشتری در این خصوص به دست آورید، به اسکرول کردن این متن ادامه دهید.

چتربازی چیست؟

آموزش چتربازی

چتربازی ورزشی است که به شما امکان پرواز می دهد. پاراگلایدر، پاراشوت، اسکای دایوینگ و…مهم ترین ورزش هایی هوایی هستند که با چتر انجام می شود.

بنابراین برای چترسواری، قبل از هر چیزی باید وسیله ی پروازی تان را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که چتر پاراگلایدر با چتر اسکای دایوینگ یا سقوط آزاد فرق دارد و نحوه ی کار کردن با آنها متفاوت خواهد بود.

هر یک از این ورزش های هوایی، آموزش های مخصوص به خود را دارند و شما می توانید با شرکت در دوره های آموزشی در آن ها استاد شوید.

دوره های آموزشی پاراگلایدر

چترسواری با پاراگلایدر هم به صورت تفریحی انجام می شود و هم حرفه ای!

دوره های آموزشی پاراگلایدر شامل موارد زیر است:

  • دوره مبتدی
  • دوره مستقل یا نوایس
  • دوره متوسطه
  • دوره پیشرفته
  • دوره امنیت پرواز
  • دوره آکروباسی
  • دوره پرواز تفریحی

در هر یک از این دوره ها، نکات چترسواری با پاراگلایدر به شما آموزش داده می شود. بنابراین اگر می خواهید پرواز با پاراگلایدر را امتحان کنید، حتما به سراغ این دوره های آموزشی آن بروید.

آموزش اسکای دایوینگ

نوع دیگری از چتربازی در میان ورزش های هوایی وجود دارد که به اسکای دایوینگ و سقوط آزاد معروف است. در این روش از چترسواری، باید از یک وسیله مانند هواپیما استفاده کنید. پس از اوج گرفتن هواپیما به بیرون می پرید و چتر خود را باز می کنید.

همان طور که احتمالا می دانید، برای پرواز با پاراگلایدر، باید در یک ارتفاع قرار بگیرید و با چند قدم دویدن، چتر خود را باز کرده و اوج بگیرید. به همین دلیل، تفاوت زیادی میان چتربازی با پاراگلایدر و اسکای دایوینگ وجود دارد.

چتربازی اتوماتیک چیست؟

آموزش چتربازی

یکی دیگر از روش های چتربازی، چتربازی اتوماتیک است. همان طور که از نامش هم پیداست، برای باز کردن این چتر نیازی به دخالت دست نیست. کافیست از وسیله ی پروازی به پایین بپرید تا چترها به شکل اتوماتیک باز شوند.

البته لازم به ذکر است که برای چتربازی اتوماتیک نیازمند مهارت بالایی هستید. به همین دلیل، بیشتر مواقع از این نوع چتربازی در عملیات های نظامی استفاده می شود.

اگر نگاه دقیقی به ساختار چترهای اتوماتیک بندازید، متوجه خواهید شد که این چترها با یک بند قطور به بدنه ی هواپیما یا بالگرد متصل شده اند. زمانی که از وسیله ی پروازی به بیرون می پرید، این بند به شکل اتوماتیک باز می شود و چترتان را باز خواهد کرد.

البته گاهی مواقع ممکن است این چترها باز نشوند. در این شرایط، می توان از چتر کمکی استفاده کرد که باز کردن آن، دستی خواهد بود. این چترهای کمکی معمولا در جلوی دست خلبان هستند و می توان با دستگیره ای که رویشان تعبیه شده، بازشان کرد.

چتربازی سقوط آزاد چیست؟

یکی دیگر از انواع چتربازی، سقوط آزاد است که هیجان بیشتری برای خلبان به همراه دارد. به همین دلیل خیلی از علاقه مندان و هنرجویان به سمت آموزش چتربازی سقوط آزاد می روند.

در این نوع از چتربازی، باید از یک ارتفاع به پایین پرید. این نوع چتربازی مخصوص حرفه ای هاست چرا که لازم است کنترل زیادی روی چتر داشته باشید. سرعت سقوط خیلی بالاست و فقط خلبانانی می توانند پرواز خود را کنترل کنند که مهارت زیادی در پرواز داشته باشند.

برخلاف چتربازی اتوماتیک که همه چیز کنترل شده و ایمن است، در سقوط آزاد، مهارت خلبان است که تعیین کننده می باشد. فراموش نکنید که سرعت سقوط خلبان، نزدیک به 230 کیلومتر در ساعت است. زمانی که خلبان به سطح ایمنی از ارتفاع رسید، باید چتر را به شکل دستی باز کند. بنابراین جایی برای اشتباه و عدم مهارت نیست.

هواشناسی در چتربازی

یکی از پارامترهای مهمی که به هنگام چتربازی باید به آن توجه داشته باشید، آب و هواست. فرقی نمی کند که وسیله ی چتربازی شما چیست! به هرحال باید شرایط آب و هوا را بسنجید و قدرت تحلیل هواشناسی داشته باشید.

برای یک پرواز ایمن و بدون مشکل، باید شکل ابرها و جهت باد را تشخیص بدهید. همچنین گرما و تغییرات آب و هوا نیز بسیار حائز اهمیت است.

به طور کلی، چند نکته ی بسیار مهم در رابطه با هواشناسی وجود دارد که خلبانان چترسوار باید به آن توجه داشته باشند:

  • تغییرات هوا: بیشتر تغییرات هوایی به شکل قائم انجام می شود. به این معنی که در یک منطقه خاص و با سرعت 5 کیلومتر در ساعت از پشت به سمت بلندی می آیند و در قسمت ورود و خروج مناطق به شکل ضربه عمل می کنند. یک چترباز ماهر، به این تغییرات آب و هوایی توجه ویژه ای دارد.
  • تغییرات حرارت: زمانی که توده های هوای گرم به سمت بالا می روند، این تغییر به وجود می آید. وقتی که هوا سردتر می شود، این توده های هوا به شکل مه درمی آیند و به مانع بزرگی برای پرواز تبدیل می شوند. به همین دلیل باید این تغییرات حرارتی را نیز مورد توجه قرار داد. بیشتر این تغییرات در محیط های جغرافیایی خاصی مثل کوهستان ها، مناطق آسفالت و…رخ می دهد.

این دو نکته، پایه و اساس تمام چیزهایی است که یک خلبان چترسوار باید بداند. فرقی نمی کند که قرار است پرواز خلبان با پاراگلایدر باشد یا هر وسیله ی پروازی دیگری!

ساختار انواع چترها

آموزش چتربازی

یکی از مهم ترین نکاتی که هر خلبانی باید به آن اشراف داشته باشد، ساختار چترهای پروازی است. انواع چترها معمولا ساختار مشابهی دارند اما ممکن است چترهای پاراگلایدر، اسکای دایوینگ و سقوط آزاد، فرق های جزئی داشته باشند.

به طور کلی برای آموزش چتربازی در هر رشته ای، باید ساختار این چترها را بشناسید.

چترهای پروازی معمولا دارای چهار بخش هستند که به شکل مختصر آنها را توضیح داده ایم:

  • کانوپی: یکی از مهم ترین بخش های چترهای پروازی است. این بخش از پارچه های مقاوم ساخته می شود و وظیفه دارد که خلبان را روی هوا نگه دارد.
  • طناب ترمز: همانطور که از نامشان پیداست، وظیفه ی اصلی این بخش، ترمز کردن و کنترل حرکت بال هاست.
  • طناب های آویزان: این وسیله نیز به کانوپی کمک می کند تا وزن خلبان را تحمل کنند. به همین دلیل باید جنس خیلی خوب و مقاومی داشته باشند.
  • گیره های نگهدارنده: این بخش از ساختار چترهای پروازی، طناب های قبه را به چتر وصل می کنند. وقتی که چتر به پرواز در می آید، در جای خود حرکت می کنند و علاوه بر راحت تر کردن پرواز، نگهدارنده فشار نیز هستند.
  • هارنس: هارنس ها همان صندلی هایی هستند که خلبان و مسافر، می توانند رویشان بنشینند. این هارنس ها ممکن است از جنس های مختلفی باشند. ساختار این وسایل به گونه ای است که دارای چندین سوراخ هستند تا خلبان دست ها و پاهای خود را از آنها رد کرده و نشیمن راحتی داشته باشد.

اصطلاحات مهم چتربازی

اگر می خواهید آموزش چتربازی را شروع کنید، بد نیست کار خود را با درک برخی از مفاهیم و اصطلاحات مهم چتربازی آغاز کنید. در ادامه به برخی از مهم ترین اصطلاحات چتربازی اشاره کرده ایم:

  • تیک آف
  • لندینگ
  • آیروداینامیک
  • منطقه فرود و منطقه پرتاب
  • برگبار
  • زمان بارگیری
  • تجهیزات چک
  • ترمال
  • جبهه های هوا
  • گردش 360 درجه

و…

درک دقیق این مفاهیم به شما کمک می کند که آموزش چتربازی برایتان راحت تر شود.

البته اگر تصمیم دارید به شکل جدی، انواع روش های چتربازی را یاد بگیرید، بهتر است به سراغ دوره های آموزش پاراگلایدر بروید.

سوالات متداول

در ادامه به برخی از مهم ترین سوالات شما در خصوص آموزش چتربازی پاسخ داده ایم:

  • هزینه آموزش چتربازی چقدر است؟

بستگی دارد که کدام یک از روش های چتربازی را انتخاب می کنید. هزینه دوره های آموزشی پاراگلایدر نیز ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال، هزینه دوره مبتدی و مستقل پاراگلایدر، گران تر است چرا که نکات اساسی و اصلی به شما یاد داده می شود.

  • فرق پاراگلایدر با چتربازی در چیست؟

نکته اینجاست که پاراگلایدر یکی از شاخه های چتربازی است. شما می توانید انواع دیگری از چتربازی از جمله سقوط آزاد و اسکای دایوینگ را نیز امتحان کنید.

  • آیا برای آموزش چتربازی به وسایل خاصی نیاز داریم؟

در دوره های مقدماتی، تمام وسایل مورد نیاز توسط آموزشگاه فراهم می شود. در دوره های پرواز مستقل و …هنرجو باید وسایل پروازی مورد نظر را خریداری کند.

نتیجه گیری

در نهایت باید اعلام کنیم که آموزش چتربازی به روش های مختلفی صورت می گیرد. شما می توانید به سراغ آموزش پاراگلایدر بروید. برخی دیگر به دنبال روش های هیجان انگیزتری برای پرواز هستند و به سراغ آموزش سقوط آزاد می روند.

در ابتدا مشخص کنید که هدفتان از پرواز چیست. بعد از آن به سراغ دوره های آموزشی بروید.

آکادمی آموزش پاراگلایدر در این مسیر همراه شما خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.

, , ,
نوشتهٔ پیشین
وسایل مورد نیاز دوران آموزشی پاراگلایدر

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
error: Content is protected !!